Het repertoire van Lake District Sound bevatte tot voor kort uitsluitend barbershopsongs, die staan voor vierstemmig a capellazang waarin speciale barbershopakkoorden. Ook in competitievorm werd alleen in barbershoporganisaties opgetreden. In 2009 kwam daar verandering in. We schreven ons in bij de zangkoorcompetitie Zingenzo in Loenen waarbij  we de strijd aangingen met andersoortige koren. En jawel, in maart 2009 behaalden we daar de tweede plaats van de 12 koren die meededen. Een zilveren resultaat, goed voor 300 euro in de clubkas. Dit was een eerste succes voor onze nieuwe dirigent, Anita Lagarde. Zij was gekomen na het vertrek van de ambitieuze Peter Iseger die na goed overleg met het bestuur opstapte.

Ook in 2009 ging bijna het hele koor (met subsidie uit de clubkas) naar de door de DABS georganiseerde HACO (= Harmony College). Een intern zangweekend in een kasteel in Heemskerk waarin scholing voor barbershopzangers verweven was.  Een sfeervol geheel met veel workshops en afterglow tot diep in de nacht.

Zo schreven een 18-tal mannen zich ook in voor het Waterliniefestival in het Fort Tienhoven. De deelnemende verenigingen moesten o.l.v. een kunstenaar een voorstelling maken gebaseerd op een verhaal. Ga er maar aan staan. Theatermaakster Cyrelle Faillé bombardeerde Jan Mafait, Bert Schutte en Jan v Bergen tot verteller en het koor illustreerde het verhaal met 2 bekende nummers uit ons repertoire. Dit was duidelijk grensverleggend voor onze presentation-vaardigheden. De voorstelling “Toekomstliefde” werd aldus 8x gespeeld op twee zomeravonden. Het was een succes toen, in september 2010.