Mieke Goossens nieuwe dirigent van “Lake District Sound”

Vanaf april 2019 is Mieke Goossens artistiek leider oftewel dirigent van ons koor.
In maart viel de keuze op Mieke die ons sinds een gezamenlijke reis naar Glasgow al lang kende en is blijven volgen. Toen de vacature bekend werd reageerde zij meteen en met suc
ces blijkt nu. 

 

Al gedurende onze jubileumfestiviteiten in 2018 had Wil Saenen aangegeven dat ze een nieuwe uitdaging aan wilde gaan en zou vertrekken. Na haar afscheid was de vraag wie het stokje van Wil Saenen zou  overnemen. Na een periode van aftasten, met o.a. een interimdirigent, kwam onze wens voor een geroutineerde barbershopdirigent naar boven. Het werd Mieke. Zij is een geboren Limburgse. Zingen en muziek is de rode draad in haar leven: gezongen in heel wat koren en groepen,  muziekinstrumenten bespeeld in fanfare en harmonie en alle diploma’s toentertijd daarvoor gehaald. Later kwam ze in aanraking met de barbershopmuziek en was verkocht. 

 

Mieke heeft in de loop der jaren 4 dameskoren en 2 mannenkoren gedirigeerd. Ze volgde 3 jaar de dirigentenopleiding bij Peter Iseger (ook een oud-dirigent van LDS) en sloot die zeer goed af.  Daarna bleef ze up to date door bij Holland Harmony elke mogelijkheid voor education (HACO, dirigentendagen en –weekenden, coaching) te gebruiken. Als barbershopzangeres heeft zij haar sporen verdiend door met haar dameskwartet “Dutch Blend”o.a. zilver te halen op de conventie.

 

We zijn erg blij met deze nieuwe kundige dirigent die als doelstelling heeft om met ons een mooie sound te creëren en zo mogelijk performance en humor samen te laten gaan.

Voor haar gaat een lang gekoesterde wens nu in vervulling.  Mieke en Lake District Sound hopen op een lange plezierige samenwerking.